Vet verbranden

Gewicht verliezen betekend vaak niet direct dat je bezig bent met vet verbranden. Soms verlies je gewicht op plekken waar je geen gewicht wil verliezen. Gelukkig zijn er methodes waarmee je gericht kan trainen op vet verbranden. Je kan zo op specifieke plekken vet verbranden en zo op een gezonde manier gewicht verliezen.

Vet verbranden met cardiotraining.

Vet verbranden met cardiotraining is nog altijd een van de meest efficiënte manieren in combinatie met een dieet. Als je na de training veel calorieën gaat eten dan heeft de training natuurlijk geen effect. Probeer hierdoor altijd vet te verbranden met een effectieve training. Ga hiervoor niet extreem trainen, maar zorg voor een tempo afgesteld op jouw lichaam. Dit kan je doen met een hartslag meter. Probeer altijd 60 tot 70% onder je maximale hartslag te trainen. Je maximale hartslag is afhankelijk van je leeftijd. Door onder je maximale hartslag te trainen verbrandt je het meeste vet.

Vet verbranden met spier versterkende oefeningen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat je sneller vet verbrandt dankzij spieren. Als je meer spiermassa hebt dan verbrandt je bij iedere beweging vet. Het is dus belangrijk om naast een cardiotraining of een simpele wandeling spier versterkende oefeningen te doen. Hierbij is het belangrijk dat je niet voluit gaat trainen, maar voorzichtig doet. Je wilt blessures zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Doe iedere dag een paar buikspieroefeningen in combinatie met een warming-up om uiteindelijk vet te verbranden.

Vet verbranden met diëten.

Het is altijd belangrijk om te sporten in combinatie met een dieet. Dit kan een streng dieet zijn of gewoon het aanpassen van je voedingsschema. Probeer eens producten met suiker te laten staan. Suiker zorgt voor een verhoogd insuline niveau en uiteindelijk het aanmaken van vetten. Door gezond te eten en alcohol en suiker zoveel mogelijk te laten staan zal je al snel beginnen met vet verbranden. Vooral als je dit combineert met sporten.

Posted in Vetpercentage verminderen