Hardlopen afvallen

Hardlopen en afvallen is misschien wel één van de gezondste manieren om gewicht te verliezen. Door meer te gaan bewegen vallen we niet alleen af, maar wordt ons lichaam ook gezonder. We ontwikkelen meer spiermassa en we verliezen sneller vet. Van alle sporten behoort hardlopen tot één van de grootste calorieën verslinders.

Vet verbanding is afhankelijk van de hartslag.

Onterecht wordt er bij hardlopen en afvallen gedacht dat je zo hard mogelijk moet hardlopen om af te vallen. In theorie train je juist alleen je conditie door zo hard mogelijk te rennen. Je hartslag in combinatie met een stabiele snelheid is bepalend voor je vet verbranding. Het is belangrijk om je hartslag stabiel te houden dit 40 tot 50 slagen onder je maximale hartslag. Door een juist tempo hard te gaan lopen blijft je hartslag constant. Bij een constante snelheid verbrandt je uiteindelijk meer vet. Loop dus een rustig tempo hard om af te vallen en schaf eventueel een hartslagmeter aan.

Hardlopen en afvallen rustig opbouwen.

Ga niet direct de eerste keer voluit trainen en hardlopen. Je zal merken dat je lichaam dit niet volhoudt en je hartslag onregelmatig wordt. Door een onregelmatige hartslag verbrandt je geen vet en zal je niet gaan afvallen. Bouw het hardlopen rustig op door drie keer per week 20 minuten te gaan hardlopen. Wissel dit af met wandelen en af en toe en stukje hardlopen. Bouw je conditie rustig op en ga steeds langer hardlopen. Gaat het toch te snel? Doe dan een stapje terug en blijf weer een weekje korter hardlopen. Time het hardlopen door steeds 1 min te gaan hardlopen en vijf minuten wandelen. Door dit rustig op te bouwen krijg je voldoende conditie om te gaan hardlopen en afvallen. Als je echt wilt afvallen dan dien je wel minimaal vier keer week te gaan hardlopen. Daarnaast dien je dit te combineren met een lagere calorieën inname.

Posted in Vetpercentage verminderen