BMI formule

Het ideale gewicht is per persoon verschillend. Met de BMI formule krijg je een goede indicatie van wat jouw ideale gewicht is. Je BMI wordt berekend op basis van je lengte en gewicht. Hierbij wordt er gekeken of jouw gewicht bij je lengte past. Zo mag je meer wegen als je langer bent. De uitkomst van de BMI formule geeft een getal aan tussen de 0 en 40. Een BMI tussen de 18,6 en 24,9 wordt het ideale gewicht genoemd. Alles onder de 18,6 betekend een ondergewicht en alles boven de 24,9 is overgewicht. Het enige nadeel van de BMI formule is dat spieren niet worden meegerekend. Spiermassa is natuurlijk geen vet, maar geeft wel een bepaalt gewicht aan. Mocht je veel sporten, dan kan het zijn dat je BMI niet relevant is.

Geschiedenis van de BMI formule.

Ancel Keys is de bedenker van de BMI formule. De wetenschapper wilde graag een methode ontwikkelen om de relatie tussen lengte en gewicht te bepalen. Hij wilde aantonen dat je het ideale gewicht kan berekenen op basis van je lengte en huidige gewicht. In de jaren twintig werd zijn formule mateloos populair doordat obesitas en de gevaren hiervan meer onder de aandacht kwamen. Tijdens het onderzoek van Ancel Keys bestonden er drie schalen. Ondergewicht, het ideale gewicht en overgewicht volgens de BMI formule. Vandaag de dag is hier obesitas aan toegevoegd met een BMI waarde van boven de 30.

Hoe bereken ik mijn BMI?

Je kan zelf je eigen ideale gewicht uitrekenen volgens de BMI formule met onze BMI calculator. De formule voor je BMI is: lichaamsgewicht / (lichaamslengte * lichaamslengte). Stel je bent 1.80 m en je gewicht is 80 kg. Je doet nu je lichaamslengte 1,80 * 1,80 = 3,24. Nu neem je jouw huidige gewicht van 80 kg / door 3,24 = 24,69. Dit betekend dat je met 80 kg nog net op je ideale lichaamsgewicht zit.

Posted in Vetpercentage meten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>